Segmen: Seorang Syed Nak Bloglist!

Bismillahirrahmanirrahim

Sebab tajuk entri ni bahasa Melayu, jadi aku rasa aku patut menulis dalam bahasa Melayu la kan?
https://anothersyed.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html
Klik banner kalau nak join
Seorang Syed sedang mencari bloglist, jadi sebagai seorang rakan blogger yang baik hati, aku kena la tolong dia cari. (aku cuba buat lawak ni, mohon gelak sikit)

Tak susah pun. Senang je syarat-syarat dia:

Syarat-syarat untuk sertai segmen "Seorang Syed Nak Bloglist!"

1. Anda haruslah mempunyai blog yang aktif

2. Follow blog  Seorang Syed 

3. Follow Google+ Seorang Syed 

4. Buat satu entry di blog anda bertajuk "Segmen : Seorang Syed Nak Bloglist!"

5. Nyatakan kenapa anda mahu berada di dalam bloglist Seorang Syed dan tulis short review tentang blog Seorang Syed (kalau nak tulis panjang pun no hal)

6. Jangan lupa letak banner segmen aku di atas dan back link kepada blog ini

7. Comment entry penyertaan di bawah 

🍦🍦🍦

🍦Kenapa nak join?

Sebenarnya suka-suka je join ni. Nak kenal dengan blogger lain yang singgah kat blog Syed ni hehe. Bunyi macam cliche (bukan macam, tapi MEMANG), but that's the fact!

🍦Short review?

(Alamak nak jawab dalam English ke BM ni?) Mula-mula kenal blog Seorang Syed ni kat chatbox la, sebab tuan punya badan tinggalkan bekas tapak kaki dia kat chatbox blog aku.

First time singgah blog ni, aku terus jatuh cinta pandang pertama dengan blog ni! (blog okay, bukan tuan dia). I mean, look at the blog header. Simple, yet pretty enough to catch my eyes. #serioustalktak tipu. Header dia style do haha. jealous kejap

Lepastu scroll sikit-sikit blog ni, dan barulah aku tahu pemilik blog ni lelaki. Bukannya apa, jarang nampak blogger lelaki ni. Blog yang aku follow kebanyakannya wanita melayu terakhir.

Entri yang dia post pun ada yang bermanfaat, dan ada yang bersifat personal. Aku memang suka baca personal blog sebab aku suka baca cerita hidup orang hehe. Yelah, hidup kita semua lain-lain.

Selain itu, aku juga suka style penulisan dia. Rasa macam dia bercerita directly dengan penuh semangat haha! Maybe that's one of the main reasons why people love to follow your blog.

Aku jugak suka dengan font yang dia guna. Mainly hitam, tapi kadang-kadang merah. Sekali-sekala ada ayat yang dia bold dan ada yang dia italic. Ada certain ayat yang dia guna font saiz besar dan ada yang dia guna saiz biasa. Banyak variasi, jadi takde la rasa macam monotonous je bila baca blog dia. Tak macam aku haha. Aku tengah cuba praktikkan benda ni jugak sikit-sikit.

He also doesn't need to use many emojis to express his emotions in his posts. #kagum Unlike me, I use emojis a lot. Kadang-kadang serabut tengok entry aku penuh dengan emoji. Twitter aku tu pun penuh dengan emoji huhu.

Hah tu jelah kut. Kalau sudi singgah la blog yang tak seberapa ni. Aku menulis bila rajin je, jadi entri tak banyak macam blog dia ni.

Tak sekarang ni apesal skema sangat entri aku bila tulis dalam bahasa Melayu? Sebab tu aku tak berapa berkenan nak menulis dalam bahasa Melayu haha. Tapi kalau tulis dalam English feel tu kurang sikit hmm.

Okay I joined!

16 thoughts

  1. hahahaha lawak pula baca. btw, thanks for joining farhanah! Nice one!! :D

    ReplyDelete
  2. rasa nak join tapi sebab kena tulis entri I give up. lol

    ReplyDelete
  3. selamat bersegmen (^_^).Sertai segmen tonton ucing nak try irama melayu.(^_^).

    https://ucingkadayan.blogspot.com/2017/04/segmen-tonton-ucing-nak-try-irama-melayu.html

    ReplyDelete
  4. selamat malam .

    singgah dari segmen yang sama . selamat berjaya .

    http://thezafirahnazri.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html

    ReplyDelete
  5. Gut luck.. singgah dr segmen yg sama..

    ReplyDelete
  6. Best of luck, farhanah! 💋
    Kite pun joiinnnned hehe..

    ReplyDelete
  7. DONE follow...followback
    Keep in Touch

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum,

    blogwalking dari segmen yang sama

    https://lovelysunshine93.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html

    done follow #117

    ReplyDelete

Share your thoughts here!

My Instagram