Rain Rain Go Away

Bismillahirrahmanirrahim

Well, I always wash my clothes manually using my bare hands at night. Yea, people has been telling me that it is not good to wash at night. Or, "tak takut ke basuh baju malam-malam sorang-sorang?"

Shallow Focus Photography of White Brown and Green Textile on Brown Wooden Drying Rack

Hmm.

But I used to wash my clothes at night since my schooldays. Almaklumlah, perhimpunan & tahsin Al-Quran 7:00 a.m. Class is from 7:30 a.m. till 5:00 p.m. Lepas habis kelas, rehat la kan. Penat kut. Then having night prep, so bila lagi nak basuh baju kalau bukan malam kan?

So that habit sampai masuk u. Furthermore, our block has no washing machines, ada tapi dah rosak le. So kalau nak basuh baju kena pi lintas jalan pergi basuh kat blok depan tu. And that explains why I wash my clothes pakai tangan aje. Kalau tangan I kasar you know the reason why hoho!

By the way, basuh baju malam-malam sorang-sorang syok kut. Tenang je sebab takde orang. Plus, the whole sinks are mine!

However lately it keeps on raining almost everyday. And my laundry keeps piling up. Nak tak nak kenalah basuh jugak en. Basuh tu tak kisah sangat. Masalahnya sekarang ni, mana nak sidai baju?

Free stock photo of cars, road, traffic, water

My room is at the wing part, aras 2. So I don't have clothes lines in front of my room, unlike most rooms they have clothes lines in front of their rooms. Nak turun ampaian bawah, penat la jugak nak angkut baldi tu. Tapi kalau sidai situ pun, entah bila la nak kering bajunya. Asyik hujan je.

At last aku sidai je baju kat depan bilik orang kat aras 1. Sebab nak sidai baju kat aras 2 nanti baju orang bawah pulak basah haih. Kalau tak aku sidai baju kat bawah tu. Baru kena direct sunlight.

Pasal ampaian tu satu. Another thing,

La ni malam-malam sejuk wuuu and I caught cold since few days ago. So I started to put some minyak kapak ala minyak cap kapak tu lah on my feets and put on my thick socks that I wore when ice skating with my friends before sleep. Roommate pun selesema jugak. #roommategoals gituh fuh huh. Currently having a sore throat pulak dah.



Oh how I miss you Miss Sunshine :') Baru sekarang nak sedar nikmat haba tu. Selama ni duk merungut je bila panas. *singing "Rain Rain Go Away"*

Oh yea. If you log in to your Google account in your Chrome, just search "weather" and the weather forecast of your location will appear. Macam kat gambar atas tu.


*currently addicted to Alvaro Soler - Sofia sebab classmate bukak lagu ni kat kelas ^^




11 thoughts

  1. Jaga kesihatan dear, lekas sembuh okay. Hihihi, mai pun selalu basuh baju malam2 tapi berjemaah dengan roomate, hahahaha. seronok main air sama-sama.

    ReplyDelete
  2. wah teringat basuh baju time belajar...basuh dekat bilik basuh..rindu pulak sink...

    bab nak memjemur baju mmg kadang2 xda space//


    spitoutkata.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha betul tu. Kadang-kadang tu sidai dalam bilik aje

      Delete
  3. Last basuh baju dengan tangan masa zaman sekolah menengah.. Lepas tu dah malas dah ;p

    http://www.fatindays.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Malas memang malas. Tapi sini takde mesin hewhew

      Delete
  4. Cantik la gambar2 ni. Tangkap pakai DSLR ke? and get well soon? (from sore throat)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Google je ni, sebab tu tak letak watermark sendiri

      Delete
  5. Teringat time basuh baju dgn tangan dulu... bertahun sudah masa hnd dulu. btw get well soon

    ReplyDelete
  6. sekarang dah masuk musim panas agaknya. 3 hari tak hujan. salam kenal sis

    ReplyDelete
  7. Me too! Suka basuh kain waktu malam masa kat sekolah dulu. Tp, sekarang tukar waktu dah pagi2 nak tgahari tu. Sebab most students ada kelas time tu and I don't. Yeayy! Haha

    Salam kenal and follow sini. ;)

    ReplyDelete

Share your thoughts here!

My Instagram