To the Next Stage

Bismillahirrahmanirrahim



Sorry sebab update lambat sikit hehe. Alhamdulillah aku berjaya dapat Program Asasi UUM, my first choice. Dan program ni bukan asasi sains.

Actually I was hoping that I pass the interview for CAT programme at INTEC, the only sponsorship interview yang aku pergi sebab INTEC tu sangatlah dekat dengan rumah. Aku dah malas nak duduk jauh-jauh dari family. Aku rasa cukuplah 5 tahun aku sekolah kat Seremban tu. Unfortunately I didn't manage to do so. Aku tak berjaya ke INTEC.

Sekali amekau, kena campak kat Kedah hahaga. Dah rezeki kat Kedah. Makin jauh pulak.


Tapi memandangkan aku dah berjaya dapat asasi ni, so I guess this is the best for me. Tapi seram jugak la sebab aku Science stream. Dan tak ada sorang pun schoolmate aku yang dapat UUM.

Asalnya aku nak letak asasi ekonomi & sains pengurusan UIA as my 1st choice, tapi disebabkan asasi UUM ni ada interview, so aku letak la UUM ni 1st choice dan UIA tu 2nd choice dalam UPU. Kalau aku masuk UIA, aku akan sama universiti dan course dengan Juju!

So I need to make new friends. Maka lepas ni akan berhabuk la blog ni. Bye!

6 thoughts

  1. Tahniah dear :) By the way, eyqa follow sini

    ReplyDelete
  2. tahniah ! dont worry ! budak skolah anis ada dlm 6 org dapat UUM nnti jumpalah dgn diorang ~

    ReplyDelete
  3. Congratz!! Mabruk :D duk elok2 kat Sintok nuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaallah i try haha. Bukan senang nak cari kawan baru.

      Delete

Share your thoughts here!

My Instagram