Quite an introvert. They say I'm too quiet. Not so good with words. Anything, just email me at [frrnxh@gmail.com]

Monday, March 20

Bismillahirrahmanirrahim

Hi. Have you ever heard about Kuala Lumpur 2017?

Kuala Lumpur 2017 is the brand name for the 29th SEA Games (or Sukan SEA ke-29) which will be held from 19 to 31 August 2017, and the 9th ASEAN Para Games which be held from 17 to 23 September 2017. Malaysia will be hosting these two big events this year!
Kuala Lumpur 2017
I applied for the volunteer of the game here. You can choose which game you want to volunteer, either the SEA Games or the ASEAN Para Games. Sebenarnya saja-saja je mohon jadi volunteer ni, sebab bulan Ogos tu dah habis asasi. Daripada terperap kat rumah je, baik aku join benda yang berfaedah sikit macam ni kan?

So, on 18 and 19 March, I had the modul latihan umum at UKM. Here, we were given the briefing about ASEAN and the SEA Games, and how to be a good volunteer so that the participants will have a great time in Malaysia, and some group activities. I went there with Alia. Nasib baik ada kawan huhu.
Punyalah jauh ke belakang aku duduk, dalam lautan 500 manusia.
Apa yang membuatkan aku kagum masa kat sini ialah, ramai sangat rakyat Malaysia yang sanggup jadi sukarelawan, termasuklah pelajar universiti dan juga mereka yang sudah bekerja. Ada jugak makcik-makcik dan pakcik-pakcik yang bersemangat nak jadi sukarelawan. Paling tua masa kursus ni ialah sepasang suami isteri berbangsa Cina, uncle tu dah 77 tahun kut tapi tetap semangat jadi sukarelawan! Ada jugak yang datang dari jauh, dari Sabah, Johor dan tempat-tempat lain yang join jugak.
Ni masa aktiviti dalam kumpulan. We from different background in a group together.
Kursus yang aku pergi ni kohort ke-18, the 2nd last cohort. Kalau satu kohort tu ada 200-500 orang, rasa-rasa jumlah semua sukarelawan ada berapa? These people are so patriotic to the nation. They don't expect for any rewards to make this event a success.

It is a big opportunity to join the volunteer community. SEA Games is held biannually, and each south-east Asia country will have their turn to host the game. Which means, we will need to wait for almost 20 years to host the next SEA Games.

I'm looking forward to the closing ceremony of the SEA Games on 31 August, which will be held together with our Independence Day celebration. We, the volunteers (or known as WAU Factor) are invited for the parade during the closing ceremony. Mesti meriah masa majlis penutup nanti!

So, what are you waiting for? Join us now! Rasanya permohonan belum tutup lagi ni.


Saturday, March 18

Sejenak ku termenung
Awan pun mulai murung
Tiada siulan-siulan burung-burung
Menemani hariku menemani sepiku
Tersiksa angkara menanggung rindu

Oh angin kau kirimkan kalimah kasihku
Agar dapat ku dengari kalamnya berbunyi
Biarpun sekadar cuma memujuk hati
Akan ku terus berdiri hadapi semua ini

Biarlah ku bersendirian
Terkurung dalam kenangan silamku
Biarlah aku menahan rindu

Oh angin kau kirimkan kalimah kasihku
Agar dapat ku dengari kalamnya berbunyi
Biarpun sekadar cuma memujuk hati
Akan ku terus berdiri hadapi semua ini

Oh hati kau sedarilah kenyataan ini
Agar dapat ku gagahi dan terus berdiri
Biarlah ku bersendirian
Terkurung dalam kenangan silamku
Biarlah aku menahan rindu

Google+

Total Visits

Dearest Readers

frrnxh. Powered by Blogger.

Instagram @frrnxh